San Francisco LTE Awful at Market & Fremont
scottv31
Enthusiast - Level 2

The LTE signal at Market and Fremont and surrounding areas is really weak.  I get faster download speeds on 3G, but who wants to keep turning LTE off and on.  Not to mention the weak signal kills my battery life.  Anyone else in the vicinity have this issue.

Verizon - if you're listening, boost the signal or do something to improve the network traffic.  There is an AT&T store on this corner and I'm sure they'd be happy to know they have you beat at least in this area.

Labels (1)
62 Replies
lester537
Newbie

AntonioC_VZW,

It's slow all the time in the SF downtown area. I ran an LTE speed test earlier today and got 0.14 down and 0.00 up (not a typo)....I just ran a test now and I got 0.58 down and 0.01 up. I tried to follow you and just need your approval now. Thanks.

0 Likes
Reply
t2mobile
Enthusiast - Level 3

Lester537

I'm on Pine/Front and have been experiencing horrible speeds (Mid day mostly)  and even worse speeds at my home  in the haight from my Jetpack (Which I cancelled) and my HTC DNA.   Below are some other posts regarding the same issue.  The more people reporting this and dropping Verizon will hopefully send a signal. It's obvious that Verizon has oversubscribed the bay area. 

https://community.verizonwireless.com/thread/802541

https://community.verizonwireless.com/thread/802217

0 Likes
Reply
lester537
Newbie

t2mobile

Thanks for the response. I know I'm definitely not alone after reading some of the other threads on this issue (like the ones you posted) as well as talking to other people who work in this area.

I almost regret switching over from AT&T since my coworkers who have AT&T have blazing fast LTE speeds....where I'm now stuck with speeds slower than 3G. In fact, I sometimes have to switch from LTE to 3G just to send text messages and e-mails.

0 Likes
Reply
amorain
Enthusiast - Level 2

OMGosh...I have this problem to.  I'm in S. California, Inland Empire. I get NO service anywhere here and I'm in a city with plenty of towers and stores around.  I NEVER get 4G and usually only 3G on 2 bars at most then it goes to 1x, whatever that is.  I have a Samsung S3 and I'm very disappointed with Verizon.  I switched from Boost Mobile but I'm coming to find that I should have just gotten the S4 through Boost and stuck with them.  The Boost service was just the same as Verizon but about $60 cheaper a month.

0 Likes
Reply
t2mobile
Enthusiast - Level 3

I'm also in downtown SF. Pine and Front and speeds have been horrible and inconsistent.  My speeds at home (Near GG park/Cole) have been worse. Used to be great, but the last 3 months I average about 400kbps down/ 30 kbps up.  Not very good for a major metropolitan city .  Here's my earlier post regarding SF coverage. I responded to another post. The more people posting and and spreading the word, the quicker it should get resolved (hopefully)

https://community.verizonwireless.com/message/986525#986525

0 Likes
Reply
SM69
Newbie

I am also at Market and Fremont and have the exact issue you describe..

0 Likes
Reply
vzw_customer_support
Customer Service Rep

We need to get you back up to speed in a hurry, scottv31. Do you have any problems with calls in this area? Are there other Verizon customers having problems? Are you able to connect to the web while on 4G or does it error out? Please provide me with a few more details.

Chauncey_VZW
Please follow us on twitter @VZWSupport

0 Likes
Reply
whootang12
Enthusiast - Level 3

I just got an iPhone 5s and am now using the LTE network for the first time.  I work in 94105 and live in 94122.  In 94105 I've had many issues, but also received download speeds of 10-15 mb/s down.  I'm assuming you guys have some congestion issues.  In my office building, I get 5 bars of 3g but only 1-3 bars of LTE.  At home, I don't really get any LTE despite being right smack in the middle of a major neighborhood of San Francisco.  It is faster for me to shut off the 1-2 bars of LTE and use my 5 bars of 3g, but that's pretty annoying to have to do.  I've been a customer for many years and never had issues with VZW until I tried to use the LTE here in SF.

0 Likes
Reply
lester537
Newbie

I have 4 bars in 94105 right now. I just ran a speed test on LTE and I received a super slow download speed of 0.03 Mbps and an upload speed of 0.00 Mbps. Pretty much useless.

0 Likes
Reply
whootang12
Enthusiast - Level 3

yup, we must work in the same building.  I just got the same at Market/Fremont and Fremont/Mission.  It simply didn't work despite 4 bars.

0 Likes
Reply
scottv31
Enthusiast - Level 2

Hi,

Thanks for the response.

Calls are no problem from my office. Likewise iMessages and Text messages are almost always fast, though sometimes will hang for a few extra seconds before being sent.

I can usually connect to the Internet on LTE. I would say 1 out of 5 times there is an error out. However, when it does connect, it probably takes 10x longer to download then when I’m in an area with a good connection. Similarly, email takes a much longer time to connect and will error out on occasion.

I usually have 1 – 2 bars of coverage, but I notice in the earlier mornings it’s usually 2, sometimes 3…so wonder if there is some congestion going on.

Let me know if I can provide any additional information, and I appreciate anything that can be done to speed things up.

Regards,

Scott

vzw_customer_support
Customer Service Rep

Thanks for the details Scott. I am showing several LTE towers not far from this location. It is possible that early in the morning there aren't as many people using data, so after it picks up later in the day, it slows down. Are you noticing the problem inside a building or outdoors as well? Have you ever run a speed test (by downloading a speed test app) to see what your actual speeds are? If so, what were your results? Has this issue just started?


Marquia_VZW
Please follow us on twitter @VZWSupport

0 Likes
Reply
scottv31
Enthusiast - Level 2

Thanks for the response. The latency/lack of connectivity is slightly worse in my office (6th floor by a window) than outside, but bad either place. I just tried to run a speed test 5 times and it failed every time due to lack of connectivity...see attached a screenshot.

It also took about a minute to open this email. It makes sense that congestion is part of the problem, but it would be nice to use my iPhone freely after 9am. Any help or improvement would be greatly appreciated.

Regards, Scott

Sent from my iPhone

0 Likes
Reply
vzw_customer_support
Customer Service Rep

@scottv31

Thanks for the additional information!  What is the zip code of the problem location?  Are you aware of any other Verizon Wireless customers having this problem in the area?  Please try resetting the network settings as well http://vz.to/ZKTFpT.  Keep me posted!


AnthonyTa_VZW
Please follow us on Twitter @VZWSupport

0 Likes
Reply
scottv31
Enthusiast - Level 2

The zip code is 94105. I haven't really surveyed colleagues so not sure how bad the problem is - a couple of co-workers said they get 5 bars on AT&T. I tried restoring the settings and it helped for a few minutes.

Regards,

Scott

0 Likes
Reply
vzw_customer_support
Customer Service Rep

scottv31,

Just what I needed to know. Upon review, coverage is booming out there. Now, indoor coverage is a bit tricky as it can't be guaranteed due to building material and other environmental factors (all phones across all carriers are impacted differently indoors). But, outdoors you should be golden. What I would recommend is trying out a new SIM. Pick one up for free at a local corporate location of ours http://bit.ly/3SdsA . Additionally, pulling it often to resync your device with our network is another great utility.


EvanO_VZW
Please follow us on twitter @VZWSupport

0 Likes
Reply
scottv31
Enthusiast - Level 2

I'd like to think it was the building material or SIM card, but I get 5 bars of 3G and its three times faster than LTE. Don't take this the wrong way, but the LTE coverage just stinks for whatever reason.

Regards, Scott

Sent from my iPhone

0 Likes
Reply
amarks94070
Enthusiast - Level 1

I'm having similar data issues both in downtown SF (I'm on Sutter between New Montgomery and Market) as well as near my home in San Carlos.  Just absolutely AWFUL LTE bandwidth.  Almost unusable at the office and completely unusable in San Carlos (so much so that I filed a support ticket with the Network Operations center over 2 weeks ago and have yet to get an update on the issue).

Andrew

0 Likes
Reply
whootang12
Enthusiast - Level 3

I noticed yesterday and today that at Market/Fremont I know get 3 bars of LTE.  It is also working with my test showing a ping time of 46 ms and down/up at 6mb/s.  Thank you verizon!!

0 Likes
Reply
B33
Legend

Looking on Sensorly's Maps there looks to be a good concentration of Coverage for all Carrier but if the area is oversaturated with Devices and the system can't handle it I can see why for the issues..

0 Likes
Reply
B33
Legend

Scott go to on your Computer Sensorly.com and type in your ZIP make sure to also check Verizon LTE but the Darker shades that you see are close to were the Towers are located and when you pull the Map in you'll see your City Streets Just like Google maps.. Sensorly updates these map several times a day so there very accurate. As i was told by a Employee so have a Look and Happy Hunting  Smiley Happy  b33

0 Likes
Reply