Skip to main content
Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, get the incredible iPhone 13 Pro on us. Online only. With select 5G Unlimited plans. Ends 12.5. Buy now
end of navigation menu
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
***Announcement: We’re excited to inform you that we will be merging the Fios and Wireless Communities to a unified Verizon Community with a new look and feel throughout. If you are interested in what specifically has changed, please see the New Revamped Community article under the Featured Topics.***
Strange 3G performance with VL600 on Mac OS
bwblom
Member

I've been mystified by the signal strength indication for the VL600 as shown by VZAM on Mac OS 10.6.6.  I have a cell signal repeater at home (Wilson SignalBoost DT) which does a great job boosting signal for my GSM phone, but yields no improvement to VL600 3G signal reception, despite the fact that both devices are in the 1900 MHz band (note, we have no 4G coverage in this location).  Furthermore, when I put the VL600 on my laptop and drive around the area, including right up to the cell tower, the indicated signal strength shows no change.  I get two bars of indicated EV-RevAe 3G signal strength no matter where I am in this area.  The connection drops frequently at home, however.

 

I'm not sure I believe the software is telling the truth.  I suspect there are hardware/software bugs in the way VZAM (Mac OS) handles the VL600 3G signal.

 

I can also verify the same VZAM lockup when the Mac goes through a sleep cycle, as mentioned in a prior post.

 

Has anyone else noticed similar strange behavior with the 3G signal (and maybe found a reason or fix)?

0 Likes