CR1000A IP redirect broken
BrentBaccala
Enthusiast - Level 1
 
 

I  have a new CR1000A, hardware version 0.0.A, firmware version 3.2.0.7

I added a route to my raspberry pi, which is at 192.168.1.162.  When I ping through the route, it works, but it works like this:

 

PING 192.168.2.208 (192.168.2.208) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.2.208: icmp_seq=1 ttl=254 time=46.4 ms
From 192.168.1.1 icmp_seq=2 Redirect Host(New nexthop: 162.1.168.192)
64 bytes from 192.168.2.208: icmp_seq=2 ttl=254 time=20.3 ms
64 bytes from 192.168.2.208: icmp_seq=3 ttl=254 time=8.05 ms

 

Clearly the next hop's byte ordering is reversed.  The route was entered correctly:

 

BrentBaccala_0-1675985630295.png

 

 

 

Labels (1)
1 Solution
Cang_Household
Community Leader
Community Leader

@BrentBaccala wrote:

Clearly the next hop's byte ordering is reversed.  The route was entered correctly:

BrentBaccala_0-1675985630295.png

 


Well, the static route was allegedly entered correctly. You are telling  it to route 192.168.0.0/16 via 192.168.1.182. The gateway address should not be in the same subnet as the destination subnet.

View solution in original post

1 Reply
Cang_Household
Community Leader
Community Leader

@BrentBaccala wrote:

Clearly the next hop's byte ordering is reversed.  The route was entered correctly:

BrentBaccala_0-1675985630295.png

 


Well, the static route was allegedly entered correctly. You are telling  it to route 192.168.0.0/16 via 192.168.1.182. The gateway address should not be in the same subnet as the destination subnet.