Fios gigabit and slow loading websites
guitarguy777
Enthusiast - Level 2
Happy New Year everyone!
 
I had Fios Gigabit installed 2 weeks ago
 
My iMac is wired via ethernet to the router.
 
I just did a Speed Test and my download speed was 850 and upload 200
 
However, there are websites that sometimes take up to 10 seconds to load
 
When I had Optimum 100/35 these websites would load instantly
 
I cleared the DNS cache and that did not improve the situation
 
What am I missing? Any advice would be greatly appreciated - thank you
0 Likes
Reply
1 Solution
guitarguy777
Enthusiast - Level 2

I tried both 1.1.1.1 and 8.8.8.8

The speed test was performed on Verizon's speed test (the same one the installation tech had me use when he installed Fios)

I just performed another speed test and got 799DL and 648UL

I have switched to Chrome and websites load a bit faster than Safari

It seems that the slowest websites are forums - just now, in Chrome, it took this website: www.thegearpage.net 11 seconds to load

View solution in original post

0 Likes
Reply
4 Replies
LawrenceC
Moderator Emeritus

This thread will be locked in order to keep discussions current. If you have the same or a similar question/issue we invite you to start a new thread on the topic.

0 Likes
Reply
cha0sj
Enthusiast - Level 1

I was having lots of the same issues. Tried changing DNS servers, but to no avail. My solution was disabling IPV6 on my network adapter and now I am having zero issues. Pages are loading quickly and there is no stalling.

My recommendation is to try and and disable IPV6 on your network adapter for you computer and see if that helps.

smith6612
Community Leader
Community Leader

Try another set of DNS servers. You can try 1.1.1.1, 9.9.9.9, 8.8.8.8 or 208.67.220.220. and these can be set directly within System Preferences on your Mac. If you still see hangups, remove the custom DNS servers.

Are you seeing those speeds to a public Speed test service, or is this to Verizon's speed test? 200Mbps seems a bit low. But it might be a clue.

0 Likes
Reply
guitarguy777
Enthusiast - Level 2

I tried both 1.1.1.1 and 8.8.8.8

The speed test was performed on Verizon's speed test (the same one the installation tech had me use when he installed Fios)

I just performed another speed test and got 799DL and 648UL

I have switched to Chrome and websites load a bit faster than Safari

It seems that the slowest websites are forums - just now, in Chrome, it took this website: www.thegearpage.net 11 seconds to load

0 Likes
Reply