Remote DVR Activation troubles
Tommy09
Enthusiast - Level 3

I had fios tv/internet installed 2 saturdays ago...i have one multi room dvr and 3 HD boxes...3 days ago a tech came to my house b/c i was already through 2 6xxxx mutli room boxes, they were defective....so i had them come out to check wiring everything looked good so im now on my third box, the 7xxxx series one...since then the box hasnt had any problems like the other ones everything seems good so far....but

a critical service for me is the online remote dvr management...i signed in to activate the new box 3 days ago and it said it will take no longer than 48hrs...been going on 3 days or so....i think the problem is the dvr got a .103 ip adress while both old dvrs had .100 address and the port forwarding set up for the old boxes with the .100 adress is still there

it seems to be having trouble creating a new entry for itself...not to mention the ip on the remote dvr changed to .104 for a few min when i tried to make them all static, but it didn't work and just gave out the ip's auto i guess again

My question is...I know the online remote dvr is supposed to do this automatically so is there any use in calling tech support?...will this fix itself eventually?(been just over 3 days already)

thx in advance for any input

0 Likes
Reply
13 Replies
BrianMcD
Specialist - Level 1

Since the DVR has been swapped out you will need to call them to get the Remote DVR Working on your account.

0 Likes
Reply
Tommy09
Enthusiast - Level 3

no you read my thread wrong...or i used wrong terminoligy or didnt specify or something

either way...the remote dvr feature is working fine...all boxes are able to view fine

im talking about the activation process for the online web dvr management so i can record extc from online

0 Likes
Reply
Donald_Linbin
Contributor - Level 1
 
0 Likes
Reply
Bob_Robertson
Specialist - Level 1

the IP assigned by the default settings in the verizon router, should not matter.... if you really want the DVR to pull the first IP... unplug the power from all boxes, and then plug in JUST the DVR.....

More important than all the past issues..... what is currently happening?

When you go to http://www.verizon.com/fiostvcentral and click on "My Set-top Boxes" and log in there... what do you see?

what happens when you try to create a recording under "TV Listings"

0 Likes
Reply
Tommy09
Enthusiast - Level 3

i appreciate the help but i dont think your quite understanding me...its my fault im not explaining it well enough

my multi room dvr function works 100% on all tvs...what i am refering to is this page here

http://www36.verizon.com/fiostv/web/Unprotected/RemoteDVRInfo.aspx

when i got my new box i signed in had clicked to activate the online feature to record from online (nothing to do with actual box activation)....it said it will take 24-48hrs to complete....the past two time i did it on my old 2 boxes it took 1 hour exactly...its been 3 1/2 days on this new box and still did not activate

when i log into the site it says.....

"We are currently in the process of setting up Remote DVR service on your account.

We have already received your request to activate FiOS TV Remote DVR. The activation process could take up to 24-48 hours. You will be notified via email once activation is complete."

then i proceed to Home and click "My Set-Top Boxes" it justy recgonizes the dvr as a regular box like the others

like i said i have done this with the 2 defective boxes...now on my third box it is not working it should be done by now

0 Likes
Reply
Bob_Robertson
Specialist - Level 1

I understood what you meant... just needed to know what was currently going on, and you provided the info

Answer.... contact Tecnhical Support at 1 888 553 1555 or on the chat in the "Contact Us" link

0 Likes
Reply
Tommy09
Enthusiast - Level 3

my bad...i have called them before for something else about the online dvr feature and they said there is nothing they can do it is completely automated

am i screwed or did the rep just not know what he was talking about...i need this up and running this is a key feature for me...i guess ill give the chat a try real quick

0 Likes
Reply
Tommy09
Enthusiast - Level 3

alright called tech support just now...the first rep connected me to a higher level of video support...he tried to manually map the port and the router wouldnt let him...then after a router reset it wouldnt even let him contact any of the boxes...he said something is definatly wrong just donesnt know what, maybe the router is bad or the firewall is messed up...since it is sunday his tech team isnt on and will call me back tomo morning if they cant fix it thell come to the house

ill report back tomo...thx for the replies so far

0 Likes
Reply
Tommy09
Enthusiast - Level 3

well the online chat was useless....the bot had no idea what i was talking about even when phrasing simple questions...im going to call tech later this afternoon will let you know how it goes

0 Likes
Reply
BrianMcD
Specialist - Level 1

Once you get the 3rd DVR Activated heres how you can lock down the TCP/IP Address to prevent it from changing.

I ran into something similar because the DVR would change it's TCP/IP Address and not udate the forwarding rule in my Router via UPNP.  I was able to make my STB use a Static Address with a DHCP Reservation and then enabled and re-enabled teh remote dvr feature on the STB to update the Forwarding Rule and it has been ok ever since.

To make the DHCP Reservation on the Actiontec:

  • Select Advanced
  • Select IPAddress Distribution
  • Select ConnectionList
  • Select the STB from the List and Edit
  • Check off the Static Lease Box
0 Likes
Reply
Tommy09
Enthusiast - Level 3

i tried making it static and it didnt seem to work...an stb already has the .100 adress that has the port fowarding going to that cuz it still thinks its the dvr...i did what you said a few days ago and unplugged everybox plugged back in but still no go....they said static in the router page but still had same address in the stb even though i changed them all

right now in my router page there is 2 entries for port fowarding for the web dvr function...both are the extact same thing dont know why there is 2...usually when i do a reset of the router the port fowarding rules go away but not anymore they just stay there

when i did the static ip's for the boxes i didnt disable then renable the remote dvr through the box...i dont see how this would make a differnce though since the boxes didnt even get the right ip's i assigned them...i dont know maybe i did something wrong..im going to call tech today but i know there going to say "dont worry the website does everything automatically" is what they tell me

0 Likes
Reply
Bob_Robertson
Specialist - Level 1

dont chat with the automated "guy"

speak to a real person

if they can not fix it themselves, they can escalate it to be fixed

0 Likes
Reply
prisaz
Legend

Unplug all but the DVR and then do a hard reset the router, with a paper clip through the reset hole in the back. Push it in for 15-30 seconds. When the router comes back make sure it is working and then cycle power on the DVR, and the DVR should get the 100 address. If after that it still does not work, get a tech support person on the phone. If it was working before, Verizon Central may still be looking for the older box IDs.

0 Likes
Reply