Skip to main content
Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Have you tried?
Tidbits
Sr. Leader

For all the people having trouble with their Nexus there are a few questions I like to ask.

1. Have you done a factory reset with Google backup turned off? Reason I ask this is because you could have corrupted cache backed up which will ALWAYS cause problems no matter what Android device you have. If an app is not 4.0 ready and you have it's cache saved it also may cause problems.

2. Have you tried flashing 4.0.2 again from Google Source? Reason for this one. Like with any computer sometimes things don't install right. Doing this may install the update correct.

3. Can I have screenshots or state what hardware version you have? Please remove any identifying lines if they are there like IMEI or telephone number. I have a theory and I want to talk it over with some coworkers to see if we can help.

Re: Have you tried?
Tidbits
Sr. Leader

Hmmm guess I won't be able to try a theory...

0 Likes
Re: Have you tried?
Ann154
Expert
Expert

Sorry, I didn't have anything to add to this right away.

When I activated this Nexus I did leave the restore feature on and the Market did begin to download on the application that I did have installed on the Thunderbolt. As soon as I could, I did open the Android Market and stop all the downloads. I was able to catch it before anything was downloaded. I don't know if any other settings were also downloaded.

I'm most definitely NOT a VZW employee. If a post answered your question, please mark it as the answer.

0 Likes
Re: Have you tried?
Ann154
Expert
Expert

I should add that I had bought this phone used from a co-worker. He had the store help him do a factory reset on it while they were switching him to a different smartphone. As far as I know I was starting with a clean slate and Android 4.0.2 was installed.

I'm most definitely NOT a VZW employee. If a post answered your question, please mark it as the answer.

0 Likes
Re: Have you tried?
Tidbits
Sr. Leader

Don't worry about it. I am trying to do some testing with firmware versions.  From what is going around there are 4 different firmware versions, and some problems may be attributed to the different versions(There should only be 2 versions).

0 Likes
Re: Have you tried?
Ann154
Expert
Expert

And firmware version would be?

I have the baseband version, kernel info, and build number for the phone I have.

I'm most definitely NOT a VZW employee. If a post answered your question, please mark it as the answer.

0 Likes
Re: Have you tried?
curtterp
Sr. Member

The only problems I have with the phone, is the restart that happens once in a while, but that happens when I have TuneIn Radio running. ESPN radio doesn't run for more than 45 sec at a time, and Angry Birds sometimes will close while playing. These are all app issues. Once in a while I have an issue with network, but not anything that is out of the ordinary. But I thought I would include the screenshot of the phone particulars for your investigation.

Yes I bought the phone on Launch day, and got it the next day via FedEx. So it is one of the originals (at least I think)

Screenshot_2012-01-22-08-41-27[1].png

0 Likes
Re: Have you tried?
Ann154
Expert
Expert

I think I have the same baseband, kernel and build numbers that has posted.

I'm most definitely NOT a VZW employee. If a post answered your question, please mark it as the answer.

0 Likes
Re: Have you tried?
Tidbits
Sr. Leader

Thanks I need more people to post.

0 Likes
Re: Have you tried?
Sturgis
Member

I have the same baseband, kernal, and build numbers as Ann154 and cutterp.  I bought mine one week after launch.

0 Likes