Skip to main content
Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu
***Announcement: Welcome to the new Verizon Community! We have merged our Wireless and Fios Communities to bring you the best place to discuss any Verizon product or service, along with all things tech! We have many new features to discuss with you in the coming weeks, but first we want to make sure that all of you who have been active on either of our communities before are able to log in! For many of you, we have been able to merge your Wireless and Fios community accounts so all of your Community contributions are all in one place. If you were active in both communities and you previously used the same My Verizon account to log into both, you’re all set! You will be able to use those same credentials to access the new Community. If one of those accounts was with My Verizon and the other was a Community Member Only account, please use your My Verizon account to log in. Please note that we were only able to merge those accounts that were attributed to the same email address. If you only had one account on either Community, you can log into that account exactly as you have before. For some of our Fios Community members, you may have an issue logging in. If you had an account on the Fios Community and you’re having login issues, please use the Community Member Only login page and use the “Forgot my info” link to reset your password. Once you complete this, you should be able to log in normally. If you continue to have any further issues logging in, please email us at verizon.community.team@verizon.com and we’ll assist you to get you back in the Community! Keep an eye on the Community announcements - we can’t wait to show you what’s in store. The Verizon Community Team
MMS Not sending, APN settings?
Mclark096
Enthusiast

I've been checking the forums and there doesn't seem to be any direct answers to this problem so I thought I'd start a more detailed thread.

I have a Galaxy Nexus that has been pretty dependable until about a week ago.  For some reason, it hangs on sending pictures via MMS.  I can receive them but when I try sending, it won't go through.  When I use ChompSMS, it shows the spinning "sending" circle indefinitely.  When I try through the stock Messaging app, it just shows the word, "Sending" but never does. 

Here's a list of what I've tried after searching the forums:

1) Reboot, no difference

2) Checked mobile data and it shows as allowed.  Disable, re-enabled, rebooted, no difference.

3) Tried adjusting my APN settings but there are so many variable that I don't know which are accurate/current.

4) Sacrificed a chicken nugget to Zul.  No difference.  (Maybe no BBQ sauce next time?)

5) Powered down, pulled battery for five minutes, replaced battery and powered back on, no difference.

6) Tried sending with WiFi on then off, turned WiFi off before sending, turned WiFi off then power cycled, no difference.

7) Third party app to adjust APN settings and then reset to default, no difference.

I think that's everything, but I'm not positive.  I've been working on it for a while.  Question is, does anyone know that current and official APN settings for the Verizon network? 

Also, I have to use a third party app to adjust my APN settings now.  Going Settings>More>Mobile Networks no longer brings me to the APN settings.  Is that from an update to 4.2.2?

Any help is appreciated.  I'm not due for an upgrade for a while yet and I'm actually pretty fond of the phone.  I can screen shot and post APN settings if need be. 

Tags (2)
0 Likes
Re: MMS Not sending, APN settings?
tikibar1
Super User
Super User

Try sending yourself a picture text from your phone and see if that 'unhangs' things.

Re: MMS Not sending, APN settings?
Mclark096
Enthusiast

Appreciate the tip, that's something I tried with no change.  I'm afraid that when it finally starts working, I'm going to have 60 MMS pics go out all at once. 

Re: MMS Not sending, APN settings?
Mclark096
Enthusiast

I also tried dl'ing Verizon's messaging app and had the same results.  I'm guessing there's a problem with the APN settings but I can't find any consistent or default settings to compare to.

0 Likes
Re: MMS Not sending, APN settings?
Ann154
Super User
Super User

Call customer service from another phone and ask them to reset the text message and picture messages from their end. They will likely ask you to turn off the phone and remove the SIM card for a few minutes, reassemble and boot up the phone.

I'm most definitely NOT a VZW employee. If a post answered your question, please mark it as the answer.

0 Likes
Re: MMS Not sending, APN settings?
vzw_customer_support
Customer Support

Hi Mclark096,

Let's look into this! Your efforts are greatly appreciated! I would love the opportunity to review your account settings. At your leisure, DM your name and wireless number. I look forward to hearing from you soon.

Thanks for your contribution to our community forums,

AyaniB_VZW

Follow us on Twitter @VZWSupport

0 Likes
Re: MMS Not sending, APN settings?
CMGerken
Enthusiast

I also am having numerous problems sending MMS messages. I also have attempted the troubleshooting tips suggested by MClark096. with no success. Please help. this is extremely frustrating.

Re: MMS Not sending, APN settings?
rabscuttle
Enthusiast

If you find an answer I would love to see it.  I have problems sending MMS messages as well.  In one case one finally delivered three weeks after it was initially sent.  They sometimes send and other times sit in a sending state for days to weeks.

Re: MMS Not sending, APN settings?
vzw_customer_support
Customer Support

Hi there rabscuttle!

Of course, I'm very sorry to learn you're having similar issues. But, we're here to alleviate them as best we can.

First, I have to ask what kind of troubleshooting you've gone through. A lot of steps provided by the original poster are fantastic and a great way to see if your problems differ at all. Also, are you using a third party messaging app? It's important in this case to make sure you uninstall all third party messaging apps and test via the stock app. For now, please remove/reinsert the SIM card after 30 seconds for a network refresh and we'll take it from there.

EvanO_VZW

Follow us on Twitter @VZWSupport

0 Likes
Re: MMS Not sending, APN settings?
rabscuttle
Enthusiast

This is on a stock Verizon Galaxy Nexus with 4.2.2 using the default messaging app.  Some MMS messages will send.  Some fail.  Two pictures were sent within minutes of each other from the same location with the same network state. One went and the other is still in a "sending" state over a week later. Once the message goes into the sending state we can't do anything to it.  It stays in that state or eventually goes through.  We have done a sim card pull, battery pull, tried 3G only, 4G, on wifi.  I would look at the APN settings, but they seem to be hidden in 4.2.2.  Data is enabled on the phone and it works some times, it is just unpredictable so far as to when it will work and when it will not.