Exchange causing factory reset??
chearring
Newbie

Hi everyone. I have had the Samsung Fascinate for a little over a week now, and I am having a HUGE problem. I have already taken it back and am now on the second phone because every time I setup my corporate account with Exchange, shortly after that the phone performs a factory reset ON ITS OWN. It has done this 5 times. The last time, I had just taken the phone back to the Verizon store, got a brand new replacement phone. Within 1 hour of setting up my Exchange email account, the phone reset itself again. I finally threw my hand up and I have refused to set up the work email on my phone. I want to know if anyone else has experienced the same problem??? The email works great, but I think its something to do with the IT Policy password. PLEASE HELP!!!!!

0 Likes
Reply
13 Replies
Cummins
Enthusiast - Level 3

What version exchange server are they using, are they using a valid ssl certificate for the owa server?

 

Sounds like your IT has some strict rules in place for owa, or they run it thru a proxy server.

0 Likes
Reply
PJNC284
Master - Level 2

Remember reading somewhere about an exchange bug where it would factory reset if the password was entered incorrectly even ONE time but can't seem to find it now. 

0 Likes
Reply
chearring
Newbie

PJNC284 wrote:

Remember reading somewhere about an exchange bug where it would factory reset if the password was entered incorrectly even ONE time but can't seem to find it now. 


I certainly hope they fixed that. it is VERY easy to enter the wrong password. Especially when you are just getting used to the Swype technology.

0 Likes
Reply
Cummins
Enthusiast - Level 3

I have entered mine wrong several times, never did reset.   had to remove the acct and re-add it back to get the correct password after I changed password due to our policys.

0 Likes
Reply
chearring
Newbie

We use 2003. No proxy for the Exchange server. Waiting on an answer for the other questions.

 

When you ask this: are they using a valid ssl certificate for the owa server? I was told to uncheck 'Use secure connection (SSL)'. What problems would that cause??

0 Likes
Reply
Cummins
Enthusiast - Level 3

We have 2003 also, just port 443 open in the firewall for https traffic directly the net.

 

You want to use ssl, so keep that box check.  I left everything stock per say when I did my setup, no problems.

 

I also use the full name of the server    mail.serverblah.com   and full active directory account name   domain\userid for userid.  I also filled in the domain field also.

 

We pay verisign for a valid ssl cert.  I was wondering if android has a issue with invalid certs. I would doubt it, but you never know.  If you can get to it thru IE/firefox fine with no errors, then the cert is ok.   https only.

0 Likes
Reply
chearring
Newbie

Cummins wrote:

We have 2003 also, just port 443 open in the firewall for https traffic directly the net.

 

You want to use ssl, so keep that box check.  I left everything stock per say when I did my setup, no problems.

 

I also use the full name of the server    mail.serverblah.com   and full active directory account name   domain\userid for userid.  I also filled in the domain field also.

 

We pay verisign for a valid ssl cert.  I was wondering if android has a issue with invalid certs. I would doubt it, but you never know.  If you can get to it thru IE/firefox fine with no errors, then the cert is ok.   https only.


Just found out we are not currently using SSL. That's why I was told to uncheck it. It is worth as shot to check the box anyway? I just don't want to have to reload all of my custom settings again. For the 6th time.

0 Likes
Reply
stevewags13
Newbie

Hi, I'm having the same exact issue.  Did you ever find any resolution to it or have you just decided to not put your work email on your phone?

 

0 Likes
Reply
libbym
Newbie

has anyone tried the touchdown app to fix this problem.

 

I'm having the same issue--one password mistake and it resets.  Is this, indeed, a bug with this phone, or is this an error on our exchange system administrators end?

0 Likes
Reply
drusi
Newbie

I feel like you were explaining my exact problem.  I've had my Fascinate for just over a week and it has done a factory reset 5 times.  I took back the first phone and it has already done it again with the new phone.  Our exchange server requires a password on the phone and I have suspected that something is triggering the exchange server to send a reset to the device but I don't know how that would happen technically.  Any help is greatly appreciated.  I am considering taking the phone back because I need my corporate e-mail to work.

0 Likes
Reply
rzschokke
Newbie

This appears to still be an issue. We just enabled ActiveSync policies this week, and within 48 hours, 3 Samsung Fascinate users (out of hundreds and hundreds of iPhone, Android, and WinMo7 users) had their handsets wiped through no action of their own.

 

No entering their password incorrectly, or anything else. One user was just in the middle of using their phone, and it rebooted, and factory reset itself. Any acknowledgement of this issue by Verizon?

0 Likes
Reply
Dojo_Daddy
Newbie

Has anyone found a solution to this problem? This is the exact problem I have. I really need my Exchange Calendar.

0 Likes
Reply
libbym
Newbie

I did go ahead and try the Touchdown App.  It works really well, in many ways better than the original.  I have had none of the reset problems and it is also really nice because I only have to enter my pin when I open touchdown (not when I turn the phone on).  Touchdown pretty much encapsulates your exchange account into a single app, I guess I would call it Outlook for Android...

 

works great and worth the 20$.

 

Mike

0 Likes
Reply