Skip to main content
Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu
No Volume Issue
NSC11
Newbie

I've searched and called and can't get answer.  When I turn on set, there is NO VOLUME and a bar in upper corner that says "Fixed 30".    Sometimes, not every time!  When you unplug and restart the box, it is FINE.  I've seen various posts here that all have suggestions - and each ends with "then reboot".  YES, rebooting solves the issue, but just short term.  Soon it returns and I've had to reboot over 25 times this month. When I call Verizon, they have me unplug, and can't grasp that THAT is not a long term solution.  Each of the posts here say things like "change setting from fixed to variable" or whatever, and "THEN REBOOT".  It appears to work, but that's because it is the unplug/restart that corrects the issue -temporarily.  You could say, "Change your socks and then reboot" - it will work, but it's not the socks that are helping.  I am unable to resolve because VZ thinks that the reboot solves this, and I'm tired of unplugging and restarting so many times.  Any ideas?  And please don't say "unplug it"!

0 Likes
1 Solution

Correct answers
Re: No Volume Issue
clem21
MVP MVP
MVP

@Mikel89 wrote:

I run audio through the optical port same  issue. Constant restart


Try this: Main Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Fios TV Voice Remote>Reset remote setup. Remove your existing remote. Go back to: Main Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Fios TV Voice Remote>Manual setup, follow prompts and put in the names of your other equipment like your TV. Reboot the Fios box after everything is done.

View solution in original post

Re: No Volume Issue
clem21
MVP MVP
MVP

@NSC1 wrote:

I've searched and called and can't get answer.  When I turn on set, there is NO VOLUME and a bar in upper corner that says "Fixed 30".    Sometimes, not every time!  When you unplug and restart the box, it is FINE.  I've seen various posts here that all have suggestions - and each ends with "then reboot".  YES, rebooting solves the issue, but just short term.  Soon it returns and I've had to reboot over 25 times this month. When I call Verizon, they have me unplug, and can't grasp that THAT is not a long term solution.  Each of the posts here say things like "change setting from fixed to variable" or whatever, and "THEN REBOOT".  It appears to work, but that's because it is the unplug/restart that corrects the issue -temporarily.  You could say, "Change your socks and then reboot" - it will work, but it's not the socks that are helping.  I am unable to resolve because VZ thinks that the reboot solves this, and I'm tired of unplugging and restarting so many times.  Any ideas?  And please don't say "unplug it"!


Is there a soundbar in this anywhere? Does the Fios box plug into an ARC port on the TV or a non ARC port? Have you tried reprogramming the remote? The behavior you describe with the volume bar from the Fios box showing only happens when the Fios box receives a volume command from either the remote or the TV through CEC. When you program the remote are you choosing the TV as the audio source? I've also seen fluorescent lights nearby that caused the boxes to act like they received a command too.

Re: No Volume Issue
PL101
Enthusiast

Try changing the AUTO-POWER OFF to the OFF position. This is at least temporarily working for me. 

0 Likes
Re: No Volume Issue
ric71
Newbie

Agree. Been happening for me for about 4 months. No matter what internet search result comes back with, the bottom line is reboot. Would love to hear something more about a solution. Better, have Verizon/Fios admit this is a problem and get some tech solution pushed out.

0 Likes
Re: No Volume Issue
clem21
MVP MVP
MVP

@ric7 wrote:

Agree. Been happening for me for about 4 months. No matter what internet search result comes back with, the bottom line is reboot. Would love to hear something more about a solution. Better, have Verizon/Fios admit this is a problem and get some tech solution pushed out.


Support IS aware of the issue and have said there is supposed to be a fix in the works for a future APR update. Can't tell you when that will happen though.

Re: No Volume Issue
Blueconnect
Enthusiast

April 2022 for a fix would a welcomed update.  I may have missed this detail in other post but I see this when using the DVR and Mini. For the DVR I have not checked the composite audio out to see if it is impacted at the same time but I like to believe the Verizon internal test team have already done that.

0 Likes
Re: No Volume Issue
clem21
MVP MVP
MVP

@Blueconnect wrote:

April 2022 for a fix would a welcomed update.  I may have missed this detail in other post but I see this when using the DVR and Mini. For the DVR I have not checked the composite audio out to see if it is impacted at the same time but I like to believe the Verizon internal test team have already done that.


Has anybody checked the optical out on the DVR box to see it the volume issue is carried on through that too? Could only be HDMI that has this issue.

Re: No Volume Issue
Mikel89
Newbie

I run audio through the optical port same  issue. Constant restart

0 Likes
Re: No Volume Issue
clem21
MVP MVP
MVP

@Mikel89 wrote:

I run audio through the optical port same  issue. Constant restart


Try this: Main Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Fios TV Voice Remote>Reset remote setup. Remove your existing remote. Go back to: Main Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Fios TV Voice Remote>Manual setup, follow prompts and put in the names of your other equipment like your TV. Reboot the Fios box after everything is done.

Re: No Volume Issue
TBRD113
Newbie

I tried optical today, same thing. Spent an hour on it. I have two Samsung TV's. One with a Samsung sound bar and the other, TV speakers. The sound bar worked fine with volume working until I switched the Verizon boxes. Now I have no volume control with either remote and on bot TV's.

 

My primary TV with the main Verizon box works fine with the surround sound system .

0 Likes