Fios G1100 Router Bridge mode not working
PV12
Newbie

Hello, I have tried to search the topic, but couldn’t find a solution to my problem. I have G1100 connected using MOCA  and I use this router for Fios TV and wireless internet. I bought Google Wifi and and tried to set up G1100 to bridge mode using instructions here (http://www.dslreports.com/forum/r31057540-Networking-HOW-TO-Bridge-G1100-So-your-Router-becomes-Prim...). Except for the DHCP release, which I couldn’t find, I have followed all steps. When I restarted G1100, it shows steady red light and my google Wifi connected to G1100 LAN port is not connecting to the internet. 

Now that I can’t connect back to my fiosgateway, I am stuck. Any suggestions?

0 Likes
2 Replies
Edg1
Community Leader
Community Leader

That post is for if you are connecting your Google wifi to the ONT using ethernet.
 
First thing to do is hard reset the G1100 for 15 seconds in the back with a pencil. That will get it back to factory settings. 
Follow these instructions to put your Google wifi in bridge mode. 
 
https://support.google.com/wifi/answer/6240987?hl=en
Go to Enable bridge mode on your primary Wifi point.
 

0 Likes
Edg1
Community Leader
Community Leader

The bridge mode for Goolge wifi only works if you have 1 so if you have more you will have to change your ONT to ethernet and run it to Google wifi. Then follow the instructions from your original post again.

The reason it's not working with current setup is because when you go into the G1100 and set it to No IP Address it can't get out to the internet. 

0 Likes