TV Says No Signal
JJS89
Enthusiast - Level 2

I have a very weird problem with a brand new Vizio TV.
I have FiOS, with two DVR set boxes.
I just got the TV and went to set it up last night. I plug in the 2nd FiOS box via HDMI and it says no signal, no matter with port I use. Yes, I've selected the proper input, yes the cords work.
So I try the box on a different TV, and it works fine. So not a box problem.
So I bring down my main FiOS set box and plug it in via HDMI. Works with the new TV!
So the TV works, the HDMI works and both boxes work but just not when I use the 2nd box with the TV, then it says no signal.
Any thoughts? This defies logic! TIA

1 Solution
AWiseGuy
Enthusiast - Level 1

I had the same problem, and called Verizon tech-support. Apparently, a memo just came out with a solution. It’s a Vizio TV problem. Here is the fix:

1. use your Visio remote

2. press the menu button 

3. Select “input settings

4. scroll to the input used by your Fios cable box (usually HDMI-1). Select that. 
5. scroll to Full UHD color

6. turn it “on”

your picture should come on. Simply press “exit”

that should do it!

View solution in original post

39 Replies
CRobGauth
Community Leader
Community Leader

What model boxes do you have?

I have to ask: I assume you are conecting both boxes to coax?

Have you tried connecting them both to another TV?

JJS89
Enthusiast - Level 2

I have the latest set top boxes, I believe the FiOS tv 1 and the mini. Yes, both are connected to coax. 

I've connected them to other TV's and they both work. So that's the rub. It appears to be a TV issue, however, as I mentioned, the bigger set top works with the television, it's the mini that won't connect. But oddly, both set tops work with other TV's. That's what is so perplexing.

clem21
MVP MVP
MVP

Is it possible the offending mini is set up for a resolution the one TV can't handle? Look at the two boxes and make a note if any settings are different between them. Then match the settings from the main box to the mini.

JJS89
Enthusiast - Level 2

Tried that too. Still not working. Thinking I may have to return the TV at this point. Actually got a new mini sent from Verizon and still says no signal, even though it's recognizing the box is connected. Perhaps a Vizio issue? So odd. And super frustrating.

clem21
MVP MVP
MVP

Try a mini, connected to cable on the  TV that doesn't work. Go to a 4100 box, menu, customer support, my dashboard, my connected devices, hit ok. This should give you a map of all the connected boxes, and whether they have a good connection or not. On the right as you scroll from device to device you get detailed info. Everything should show a good connection- green line. If not you have a coax or splitter issue. If that doesn't help, post the model of TV and I'll check the manual for some odd setting that could be gumming up the works.

mvc2
Enthusiast - Level 3

This is my *exact* issue too with a 2018 Vizio E50. Occasionally will connect to the Mini but not the main box. TV is 4K Ultra HD and set up properly. When the signal is made the picture is amazing. Then it stops working. Same deal both boxes work with another TV. Ironically a 2013 Toshiba.

0 Likes
Reply
clem21
MVP MVP
MVP

@mvc wrote:

This is my *exact* issue too with a 2018 Vizio E50. Occasionally will connect to the Mini but not the main box. TV is 4K Ultra HD and set up properly. When the signal is made the picture is amazing. Then it stops working. Same deal both boxes work with another TV. Ironically a 2013 Toshiba.


Try going into the setup menu on the Vizio TV and on the HDMI input you have the Fios box hooked to (should be HDMI1),menu -> Input settings -> hdmi 1 or 2 -> Full UHD Color -> On.

JB713
Enthusiast - Level 1

Did you find a solution?

I have the same problem. New Vizio TV  (M507-G1) doesn't receivce signal from mini box.

Mini box was previously connected, without incident, to a Samsung TV and Sony TV, all using the same coax cable to mini box.

Even connected mini box to a monitor and the signal was received with out incident.

Tried a different working mini box from Westinghouse tv in house, still no sign to VIZIO TV (M507-G1).

I have yet to try the main fios box on the VIZIO TV.

clem21
MVP MVP
MVP

In the input settings menu on the TV there is a setting for Full UHD Color. Whatever it is set to, change it. See if that helps.

JJS89
Enthusiast - Level 2

Called Vizio.  The rep basically said it appears it's an issue with the TV itself. Returned the TV and got a Samsung. Worked perfectly. Vizio needs to alert customers and Verizon that this is a known issue. But that's doubtful.

JB713
Enthusiast - Level 1

Thanks for your reply.

I also returned the VIZIO and purchased a Samsung as well. The Samsung worked immediately.

MWOO1
Newbie

I am having the exact same issue with a recently purchased HISENSE TV. Funny thing is it worked fine for a few months and then wireless box quit working on it yet works fine on other LG TV

0 Likes
Reply
clem21
MVP MVP
MVP

Are both TVs 4K? Did you try the working HDMI cable and box on the non-working TV? Is there a 4K setting on the input menu on the TV? Have you tried a working TV in the same location as the non-working tv, or the other way around?


@MWOO wrote:

I am having the exact same issue with a recently purchased HISENSE TV. Funny thing is it worked fine for a few months and then wireless box quit working on it yet works fine on other LG TV


Delaware61
Newbie

My Hisense H9G will not recognize my Fios One mini.  All other TVs in my house have no issue.  HELP. 😞

0 Likes
Reply
clem21
MVP MVP
MVP

@Delaware61 wrote:

My Hisense H9G will not recognize my Fios One mini.  All other TVs in my house have no issue.  HELP. 😞


Plug it into another TV and set it to 1080i resolution. Hook it back up to the Hisense, see if you now have a picture. Check the input you hook the Verizon box to and make sure it is enabled for enhanced color, UHD, or whatever Hisense calls 4K. Then re-enable 4K on the Fios box.

felicityt4
Enthusiast - Level 1

The issue to resolve the problem is go to tv menus. Then go to input setting.  Click on hdmi port mini is connected . Click down to  Full UHD color and turn it on. That will recognize the verizon mini box 

RobV1
Enthusiast - Level 1

THanks!

Jehan1
Enthusiast - Level 1

Turning on UHD for the hdmi input I have the mini plugged into worked for me! It had been working for over a year then just stopped a few days ago. Thanks for the solution!

campbellpa
Enthusiast - Level 1

This was the solution!  After being online with Verizon for a long while.   Changing out cables and boxes, rebooting and powering up and down I saw this and thought I’ll give it a try and bingo - it worked!    The Visio TV had been working fine and then we turned it on yesterday and the HDMI ports were not recognized - no signal.   Some software was changed somewhere - lol. Happy it’s fixed.  Thank you!

Zad
Newbie

Hi

i just bought a new Samsung series 8 UHTV and have a similar issue. Everything works find with my old Samsung but with the new one, only works using the mini box using WiFi. If I use either the main set top box or mini box using the coaxial cable, the tv will not be able to find source. of course Fios blames Samsung and Samsung blaming Fios. 
Any advice?

0 Likes
Reply